Jump to content
Sign in to follow this  
UnlikeKatt

PokeMMO without sound

Recommended Posts

While I'm playing PokeMMO, I can't hear any sound or music inside the game,and I don't understand why. It doesn't appear in the Windows Volume Mixer, and the settings in PokeMMO are at maximum sound. Can someone help me?

Share this post


Link to post

same is happening to me for a rly long time, already tried repairing/reinstalling but it didn't work

Share this post


Link to post
8 hours ago, JLxKaos said:

same is happening to me for a rly long time, already tried repairing/reinstalling but it didn't work

that doesn't fixed mine

 

Share this post


Link to post
6 hours ago, Dibz said:

Hi guys! This is a known issue and we're working on it, but haven't found a solution yet. Thank you for your patience Image result for little heart icon

Thank you! ^^

 

Share this post


Link to post
11 hours ago, RoyTsoukalos said:

Still no solution? 'Cause I have this issue since a year ago :/

It's not a clear cut issue. This issue affects several different builds and systems. It doesn't seem to be isolated to a singular type of system.

Share this post


Link to post
8 hours ago, XelaKebert said:

It's not a clear cut issue. This issue affects several different builds and systems. It doesn't seem to be isolated to a singular type of system.

^Last I checked they were still working on it. I don't even know if they pinpointed a cause yet, this has been going on for a while and I can understand why it'd be difficult to figure out

Share this post


Link to post

Hi everyone.
This problem (no sound) occurred to me when I using the portable version zip (with you guys was that way?). What I did was just download the installer version for my OS (Windows) and install in the same folder. It worked for me.
If you do a new installation it should also work.

Share this post


Link to post
4 minutes ago, joseph1hawk said:

Hi everyone.
This problem (no sound) occurred to me when I using the portable version zip (with you guys was that way?). What I did was just download the installer version for my OS (Windows) and install in the same folder. It worked for me.
If you do a new installation it should also work.

This doesn't necessarily work for everyone. It is worth trying, but likely the issue will persist.

 

Like Dibz said, the issue is one that is extremely difficult to pinpoint and likely has multiple independent causes.

Share this post


Link to post
4 minutes ago, joseph1hawk said:

Hi everyone.
This problem (no sound) occurred to me when I using the portable version zip (with you guys was that way?). What I did was just download the installer version for my OS (Windows) and install in the same folder. It worked for me.
If you do a new installation it should also work.

The issue seems to affect random clients regardless of OS or installation method, and seemingly at random. Guessing why it's taking so long to find a fix, they'd have to figure out why it's happening to random clients and not others first 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Really, still no fix?

 

I'm experiencing a similiar problem, tried running installer, portable, with admin etc.

Still nothing and it doesnt show up in audio mixer.

I could send some of my computer's data/config if this could fix this issue.

Edited by PixelHir
typo

Share this post


Link to post
Posted (edited)

It would probably help for all those affected to volunteer some information along with the report.

 

Operating system and version?

Soundcard(s)?

Active playback devices enabled?

Other software currently using soundcard?

 

Do you have an onboard soundcard? Do you have an aftermarket graphics card as well?

 

A few things I can throw at you without knowing more information:

 

1. Open your Sound control panel. Double click your current active playback device. Click Advanced tab. Check that "Allow applications to take exclusive control of this device" is enabled. Save. Relaunch PokeMMO.exe (close completely).

 

OIpYTrn.png

 

 

2. Check that your pokemmo.exe sound isn't coming through a different playback device (ie; headset, bluetooth device, etc)

 

4YK885m.png

 

3. PokeMMO might not be triggering an audio session state. I've seen this with people who don't have the correct codecs installed on their machine or who have faulty drivers for their soundcard. You can try to make sure you have the latest drivers for your audio system but before downloading random codecs off the webs, we should discuss your build here.

 

4. Make sure you have at least one playback device set as default device.

 

5. You can try to right click on your current default playback device and click "configure speakers", make sure it's set to Stereo; save/close pokemmo/restart.

 

Feel free to post more information or ask more questions here, maybe we can get this solved for you guys.

 

Edited by Kole

Share this post


Link to post

Still doesn't work with me, even if i follow all you advice.

All my games works, just pokemmo stay bug.

 

Thanks for help btw.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.